Venkovské chalupy

Název: Venkovské chalupy

Autor: Ivan Kulheim

Popis: obraz, olej na sololitu, 30 x 20 cm, v rámu

Svým charakteristickým rukopisem a vysoce vyrovnanou úrovní svých děl patří Ivan Kulheim na jednu z pomyslných předních pozic brněnské výtvarné scény. Náleží mezi realistické krajináře, dnes již starší generace, pracující technikou "rozevlátého štětce".

V Kulheimových krajinách vělmi často nacházíme malá vesnická stavení - většinou samoty, zosobňující na obrazech jistotu, klid a bezpečí. Často se také ve své tvorbě dává inspirovat zahraničními cestami a pobyty. Mezi jeho olejomalbami tak nacházíme historické městské motivy ze středomořských přístavů, z romantických pláží a malých rybářských osad, nebo pro nás neobvyklé krajinné motivy z vnitrozemí Evropy. S oblibou rovněž zobrazuje architektonické půvaby Brna a jeho malebná zákoutí.

Ivan Kulheim každoročně pořádá 1 - 2 samostatné výstavy a jeho obrazy jsou dnes zastoupeny v četných sbírkách prakticky po celém světě. S jeho obrazy se můžeme setkat v řadě galerií v Brně, na Vysočině a v jiných místech republiky.

Více také na: www.ivankulheim.websnadno.cz