END ...

technika: kresba

odborné pedagogické vedení: Mgr. Zdeňka Kleinová

škola: Gymnázium Polička

Působivé propojení portrétu a písma, které uvádí do hloubky díla.

Komentář autora:

Hezky můj obraz popsala moje známá, Ema: "Smyslnost mysli je nemyslitelná, ve smyslu mysli myslící je nesmyslné myslit na smyslnost.".
V samotě se díváme na své odrazy. Ptáme se sami sebe. Jsme to vůbec my? Jsem to já?  Možná, že odraz se dívá na nás. A hledá chyby, nebo smysl? Pohrdáni, neúcta, krása, smyslnost, ošklivost, cokoliv. Občas se odrazy spolu baví, soudí.
To co hledáme a pozorujeme v ostatních, v samotě hledáme sami v sobě. Hledáme, co nemůžeme najít a možná ani nechceme.

Komentář pedagoga:

Když byli naši studenti výtvarné výchovy seznámeni s tématem prací, začala distanční výuka a hodiny výtvarné výchovy probíhaly pouze konzultačně, ne online, takže studenti tvořili svá díla doma sami a na konci školního roku mi je poslali. Přestože se jednalo o dobrovolnou aktivitu a práci navíc v extrémně náročném roce, měla jsem radost, že několik z nich téma zaujalo a zpracovali je myslím na velmi dobré úrovni. Přeji poličské charitě, aby touto cestou získala co nejvíce finančních prostředků.